Facebook

Legfontosabb fotók és írások,
legjobb árak ITT

Unical képviselet és Napenergia centrum

Faelgázosító kazán

Egyszerű faelgázosító kazánt több konkurencia is forgalmaz. Az egyszerű faelgázosító kazán ebben az esetben most azt jelenti, hogy:

  • a kazán nem modulációs, tehát nem szabályozódik automatikusan a kazán teljesítménye, azaz a kazán vagy max. vagy min. teljesítményen képes csak üzemelni, és azt is jelenti, hogy
  • éppen olyan, mint amiket a lenti pontokban "körülírunk".

Következő írásunkban választ adunk arra, hogy az egyébként megfelelő konkurens termékek és az Unical termékei között mégis miért van olyan jelentős különbség?

ÖSSZEHASONLÍTÁS különböző faelgázosító kazánok között

>> ide kattintva letöltheti a PDF fájlban!

A faelgázosító kazán értelemszerűen fa tüzelőanyagot igényel, azonban egy hagyományos fa tüzelésű kazánnal vagy kályhával ellentétben, a hőt a fa elgázosításával állítja elő, a fagáz elégetésével.

A faelgázosító kazán környezetbarát fűtési megoldás, ráadásul energiatakarékos is: a hagyományos gázfűtéshez viszonyítva 40-45% megtakarítást biztosít.

A faelgázosító kazán működése:

Hagyományos fatüzelés esetén az égés tökéletlen, és melléktermékként szennyező füstgázok termelődnek.
A faelgázosító kazán viszont tökéletes égést tesz lehetővé: a fagázt nagyon magas hőfokon, a szükséges mennyiségu levegővel keverve égeti el. A faelgázosító kazán kettős tűzterében a fa égése átlagosan 5-ször tovább tart, mint a hagyományos fatüzelésű kazánokban.

Vegyestüzelésű kazán

A vegyestüzelésű kazán gyakorlatilag szinte minden szilárd tüzelőanyaggal üzemeltethető, méghozzá kiváló hatásfokkal. A vegyestüzelésű kazán esetében használható ömlesztett tüzelőanyag is (szén, fa, pellet), ami jelentősen csökkenti a fűtési költségeket.

A vegyestüzelésű kazán előnyei:

Egy vegyestüzelésű kazán remek alternatívát kínál a gázfűtéstől való függetlenedésre, de alkalmazható kiegészítő fűtésre is, képes együttműködni a meglévő gáz fűtési rendszerrel is.

HOMOR ÉS LÁNYAI KFT. Sok megyében, számos partnerrel
Cégvezető: Homor Miklós   Mobil: 0630/348-3417   Tel/Fax: 0622/379-436   Unical szerviz ügyelet telefonszáma: 0620/972-6762
Titkársági e-mail:    Unical e-mail:    Napenergia e-mail:
Székhely: Székesfehérvár, Liget sor 10. | Adószámunk: 13146597-2-07
Telephely: Székesfehérvár, Szent Vendel u. 14. (Ügyfélfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján)
Főoldal - Unical - Kondenzációs kazán - Vegyestüzelésű kazán - Napkollektoros rendszerek - Hőszivattyúk - Nft