Facebook

Legfontosabb fotók és írások,
legjobb árak ITT

Unical képviselet és Napenergia centrum

Faelgázosító kazán

Egyszerű faelgázosító kazánt több konkurencia is forgalmaz. Az egyszerű faelgázosító kazán ebben az esetben most azt jelenti, hogy:

  • a kazán nem modulációs, tehát nem szabályozódik automatikusan a kazán teljesítménye, azaz a kazán vagy max. vagy min. teljesítményen képes csak üzemelni, és azt is jelenti, hogy
  • éppen olyan, mint amiket a lenti pontokban "körülírunk".

Következő írásunkban választ adunk arra, hogy az egyébként megfelelő konkurens termékek és az Unical termékei között mégis miért van olyan jelentős különbség?

ÖSSZEHASONLÍTÁS különböző faelgázosító kazánok között

> > ide kattintva letöltheti a tömörített fájlban!

A faelgázosító kazán értelemszeruen fa tüzeloanyagot igényel, azonban egy hagyományos fa tüzelésu kazánnal vagy kályhával ellentétben, a hot a fa elgázosításával állítja elo, a fagáz elégetésével.

A faelgázosító kazán környezetbarát futési megoldás, ráadásul energiatakarékos is: a hagyományos gázfutéshez viszonyítva 40-45% megtakarítást biztosít.

A faelgázosító kazán muködése:

Hagyományos fatüzelés esetén az égés tökéletlen, és melléktermékként szennyezo füstgázok termelodnek.
A faelgázosító kazán viszont tökéletes égést tesz lehetové: a fagázt nagyon magas hofokon, a szükséges mennyiségu levegovel keverve égeti el. A faelgázosító kazán kettos tuzterében a fa égése átlagosan 5-ször tovább tart, mint a hagyományos fatüzelésu kazánokban.

Vegyestüzelésu kazán

A vegyestüzelésu kazán gyakorlatilag szinte minden szilárd tüzeloanyaggal üzemeltetheto, méghozzá kiváló hatásfokkal. A vegyestüzelésu kazán esetében használható ömlesztett tüzeloanyag is (szén, fa, pellet), ami jelentosen csökkenti a futési költségeket.

A vegyestüzelésu kazán elonyei:

Egy vegyestüzelésu kazán remek alternatívát kínál a gázfutéstol való függetlenedésre, de alkalmazható kiegészíto futésre is, képes együttmuködni a meglévo gáz futési rendszerrel is.

HOMOR ÉS LÁNYAI KFT. Sok megyében, számos partnerrel
Cégvezető: Homor Miklós   Mobil: 0630/348-3417   Tel/Fax: 0622/379-436   Unical szerviz ügyelet telefonszáma: 0620/972-6762
Titkársági e-mail:    Unical e-mail:    Napenergia e-mail:
Székhely: Székesfehérvár, Liget sor 10. | Adószámunk: 13146597-2-07
Telephely: Székesfehérvár, Szent Vendel u. 14. (Ügyfélfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján)
Főoldal - Napkollektor - Kondenzációs kazán - Faelgázosító és vegyestüzelésű kazán - Nft - Készítette az InWeTech Stúdió