Legfontosabb fotók és írások,
legjobb árak ITT

Aktuális hírek, információk

Kazánokkal, napkollektorokkal, hőszivattyúkkal, fűtési rendszerekkel kapcsolatos információk

Fatüzelésű kazán, kondenzációs kazán, napkollektor vagy hőszivattyú? - Mivel fűtsünk?

A fatüzelésű kazánt sokan olcsónak tartják, pedig valójában csak a korszerűtlen, régi és gázzabáló kazánokhoz képest fogyasztanak kevesebbet. Ráadásul környezetszennyező, illetve működtetése munka- és időigényes. Sajnos a megfelelő komfortérzetet sem biztosítja, hiszen nehezen szabályozható a hőmérséklet.

A kondenzációs kazánok nagy előnye, hogy körülbelül 30-45%-kal kevesebb gázt használnak, mint a hagyományos berendezések. Sajnos azonban elég sok „nem-túl-jó” minőségű kazánt lehet kapni, ezért alaposan utána kell járni, milyen típust érdemes választani.

Levegő-víz hőszivattyúval tökéletes komfortot biztosíthatunk a lakásban, sőt nyaranta még hűtésre is használhatjuk az ilyen rendszereket. A hőszivattyú teljesítménye a nagyobb hidegekben jelentősen lecsökkenhet: hosszabb ideig tartó lehűlés során működtetése többe kerülhet, mint a kondenzációs kazánoké. Ahogyan a kondenzációs kazánoknál, itt is ellepték a piacot az olcsó, azonban silány termékek. Nem érdemes a berendezésen spórolni, ugyanis később sokkal többet költhetünk javításra vagy cserére.

A napkollektor a leginkább környezetbarát megoldás, azonban a rendszer kiépítése költséges. Továbbá megoldást kell találni arra, hogy a napsütésben szegény, téli napokon is fűthessünk. Egy kellően nagy puffer lehetőséget teremt erre.

Mindegyik megoldásnak vannak előnyei és hátrányai. A legtöbb családnak azonban a kondenzációs kazán jelenti a legjobb megoldást.

Elmerülne a részletekben? Előadásainkon és képzéseinken megteheti. Kérjen meghívót rendezvényeinkre!

Miért érdemes minél hamarabb kondenzációs kazánra váltani?

Ahogyan az autók esetében, a fűtésrendszereknél is a fogyasztás az egyik legfontosabb tényező. Emellett szerencsére egyre nagyobb hangsúlyt helyezünk a környezetvédelemre is. A napkollektor vagy a hőszivattyú remek megoldást kínál, ám egy-egy ilyen rendszer telepítése a magas költségek miatt sokak számára nem elérhető. A kondenzációs kazán azonban mindenkinek megoldást jelenthet a fűtésköltségek csökkentésére.

Sokan érvelnek azzal, hogy a megtakarításnak is ára van, hiszen néhány kondenzációs kazán-típus hajlamos 5-6 éven belül kilyukadni. Ez valóban így is van bizonyos típusoknál. Ezért néha a korróziós iszapot okolják, és félig igazuk is van. Valóban a korróziós iszap is vezethet kondenzációs kazán lyukadáshoz, azonban csak abban az esetben, ha a kazán konstrukciója kényes a bele kerülő iszapokra. Az Unical olyan kazántesteket fejlesztett kondenzációs kazánjaihoz, amelyekkel elkerülhető ez a probléma.

Amennyiben szeretne többet megtudni az Unical kondenzációs kazánokról, szívesen látjuk előadásainkon, képzéseinken. Kérje meghívónkat!

Unical szerviz:
Szerviz sor mögött, táblázatokban, megtalálhatók a szervizesek, kattintson a főoldalon a sárga csíkon az Unical kazánok, hőszivattyúk feliratra, majd kattintson a ▼ Szerviz feliratra.


Unical képviselet egész Magyarországra vonatkozóan 2006 óta a Homor és Lányai Kft, de szervizes témákban ne hívják a képviseletet, mert a szervizesek nem itt vannak.
Cégvezető: Homor Miklós épületgépész és napkollektor / hőszivattyú / kazán szakértő, mobil: 06 30-6900-421 tel/fax: 0622/37-94-36
Titkársági e-mail:    Unical e-mail:    Napenergia e-mail:
Székhely: Székesfehérvár, Liget sor 10. | Adószámunk: 13146597-2-07
Levelezési cím: 8003 Székesfehérvár, Pf.:31. (Ügyfélfogadás előzetes telefonos bejelentkezés alapján)
Főoldal - Unical - Kondenzációs kazán - Vegyestüzelésű kazán - Napkollektoros rendszerek - Hőszivattyúk - Nft