Faelgázosító kazán

Egyszerű faelgázosító kazánt több konkurencia is forgalmaz. Az egyszerű faelgázosító kazán ebben az esetben most azt jelenti, hogy:

  • a kazán nem modulációs, tehát nem szabályozódik automatikusan a kazán teljesítménye, azaz a kazán vagy max. vagy min. teljesítményen képes csak üzemelni, és azt is jelenti, hogy
  • éppen olyan, mint amiket a lenti pontokban "körülírunk".

Következő írásunkban választ adunk arra, hogy az egyébként megfelelő konkurens termékek és az Unical termékei között mégis miért van olyan jelentős különbség?

ÖSSZEHASONLÍTÁS különböző faelgázosító kazánok között

>> ide kattintva letöltheti a PDF fájlban!

A faelgázosító kazán értelemszerűen fa tüzelőanyagot igényel, azonban egy hagyományos fa tüzelésű kazánnal vagy kályhával ellentétben, a hőt a fa elgázosításával állítja elő, a fagáz elégetésével.

A faelgázosító kazán környezetbarát fűtési megoldás, ráadásul energiatakarékos is: a hagyományos gázfűtéshez viszonyítva 40-45% megtakarítást biztosít.

A faelgázosító kazán működése:

Hagyományos fatüzelés esetén az égés tökéletlen, és melléktermékként szennyező füstgázok termelődnek.
A faelgázosító kazán viszont tökéletes égést tesz lehetővé: a fagázt nagyon magas hőfokon, a szükséges mennyiségu levegővel keverve égeti el. A faelgázosító kazán kettős tűzterében a fa égése átlagosan 5-ször tovább tart, mint a hagyományos fatüzelésű kazánokban.

Vegyestüzelésű kazán

A vegyestüzelésű kazán gyakorlatilag szinte minden szilárd tüzelőanyaggal üzemeltethető, méghozzá kiváló hatásfokkal. A vegyestüzelésű kazán esetében használható ömlesztett tüzelőanyag is (szén, fa, pellet), ami jelentősen csökkenti a fűtési költségeket.

A vegyestüzelésű kazán előnyei:

Egy vegyestüzelésű kazán remek alternatívát kínál a gázfűtéstől való függetlenedésre, de alkalmazható kiegészítő fűtésre is, képes együttműködni a meglévő gáz fűtési rendszerrel is.

Bármilyen meglévő fűtési rendszerbe integrálható, így nem kell radiátorcserével bajlódnia (a kéményt ugyanakkor szükséges ellenőriztetni!). Nyitott és zárt rendszerre egyaránt ráköthető.

Egyszerűen üzemeltethető, nem igényel szakértelmet. A vegyestüzelésű kazánt bárki nyugodtan és biztonságosan használhatja (természetesen a biztonságtechnikai szabályok betartása elengedhetetlen).

Fűtésre és melegvíz-ellátásra is használható. A család melegvíz-igényéről akár a kerti hulladék elégetésével is gondoskodhat.

Megbízható: a vegyestüzelésű kazán csak nagyon ritkán hibásodik meg, így drága szervizdíjaktól sem kell tartania.

Környezetbarát, hiszen nem fosszilis, hanem megújuló energiahordozókat használ.

Gazdaságos, nincs kitéve a gázárak változásának. Az esetleges drasztikus emelések Önt és családját nem érintik.

A vegyestüzelésű kazán használata:

A szilárd típusú fűtőanyag adagolása manuálisan történik, vagyis „tenni kell a tűzre”. Az elégethető tüzelőanyag mennyisége a kazán tűzterének méretétől függ. Minél nagyobb, annál ritkábban kell újratölteni. A fűtőanyag átlagosan 2-6 óra alatt ég el, de utóbbi már kiemelkedőnek számít a vegyestüzelésű kazánok esetében.

Az egyetlen felmerülő kellemetlenség a kormolás lehet. A vegyestüzelésű kazánokat ugyanis rendszeresen takarítani kell, vagyis a visszamaradt égési salakanyagot el kell távolítani a tűztérből. Ez azonban csak apróság, és a művelet öt percet sem vesz igénybe.

Unical Fokolus vegyestüzelésű kazánok

Vegyestüzelésű Fokolus kazán Az általunk forgalmazott Unical Fokolus vegyestüzelésű kazánok világszínvonalat képviselnek. Használatukkal akár 25-30%-kal kevesebb fára lesz szüksége egy-egy fűtési szezonban, ami igencsak költséghatékony megoldást jelent. A prémium minőségű Unical Fokolus kazánok egy megpakolással akár 6-7 órán át fűtenek, így nem kell állandóan a kazánházba rohangálnia és fát raknia a tűzre.
A Fokolus vegyestüzelésű kazánokba épített kőzet anyagú, boltív alakú katalizátor rendkívüli tartósságot biztosít. Egyrészt meggátolja, hogy a tűztér felső fém részei túlhevülés miatt szétégjenek, másrészt visszasugározza a hőt a tűztérbe, még hatékonyabbá téve ezzel a fűtést.

Szabaduljon meg Ön is a gáztól, tegye hatékonyabbá és gazdaságosabbá otthona fűtését!

Unical szerviz:
Szerviz sor mögött, táblázatokban, megtalálhatók a szervizesek, kattintson a főoldalon a sárga csíkon az Unical kazánok, hőszivattyúk feliratra, majd kattintson a jobb oldali oszlopban a ▼ Szerviz kazánokhoz, vagy ▼ Szerviz hőszivattyúkhoz feliratra.


Unical képviselet egész Magyarországra vonatkozóan 2006 óta a Homor és Lányai Kft.
Cégvezető: Homor Miklós épületgépész és napkollektor / hőszivattyú / kazán szakértő, mobil: 06 30-6900-421 tel/fax: 0622/37-94-36
fás kazánok és lakossági hőszivattyúk e-mail: , lakossági kondenzációs kazán e-mail: ,
klíma e-mail: , központi e-mail: , közületi hőszivattyúk és kazánok:
Házhoz szállítunk szinte mindent! Jogi székhely: Székesfehérvár, Liget sor 10. | Adószámunk: 13146597-2-07
Főoldal * Unical * Kondenzációs kazánok * Vegyestüzelésű kazánok * Napkollektoros rendszerek * Hőszivattyúk, hőszivattyú árak * Levegő-levegő hőszivattyúk * Videók * Nft