Kondenzációs kazán

A fűtési gázmegtakarítást nem a hőszigetekléssel kell kezdeni. Kapható olyan kondenzációs gázkazán, amelyik csak kb. 20%-ot takarít meg, viszont van olyan is, amelyik akár 45%-ot is megtakarít.

Az egyes kazánok közt rendkívül nagy különbségek vannak. A szerelők óriási többsége azonban mit sem tud ilyesmirol - így semmiképp se a szereloket kérdezze!

Hogy segítsünk az eligazodásban és a leheto legjobb döntésben, ajánljuk szemléletes, képekkel illusztrált írástunkat. Ebbol megtudhatja, mekkora különbségek vannak a különbözo kazánmárkák és Unical fali kondenzációs kazánjai között.

Ha Önnek hagyományos energia-faló kéményes, vagy turbós gázkazánja van, feltétlen olvassa el a következő írást!

ÖSSZEHASONLÍTÁS különböző kondenzációs kazánok között

( >> ide kattintva letöltheti a PDF dokumentumot )

MENNYI a gázmegtakarítás 2 konkrét családi házban?

( >> ide kattintva letöltheti a PDF dokumentumot )

Kondenzációs kazán videóAz alábbiakban szeretnénk röviden és közérthetően összefoglalni a kondenzációs kazán működését.

A kondenzációs kazán viszonylag új, környezetkímélő technológia a fűtésben. A régebbi típusú gázkazánoknál a távozó égéstermékek hőfoka kb. 200 °C körüli, a kondenzációs kazán esetében viszont mindössze 60 °C körüli. Ez a hihetetlen különbség abból adódik, hogy a kondenzációs kazán hasznosítja az égéstermékek hőjét is, aminek köszönhetően sokkal energiatakarékosabban és nagyobb hatásfokkal működik, persze csak akkor, ha a vezérlése által igazán kicsike teljesítményre is le tud szabályozni az a kondenzációs kazán magától is. Hiszen a kitűnő vezérlés (kicsi teljesítményre lemodulálás) miatt kb. 15…35 % az energia-megtakarítás, míg a füstgáz lekondenzáltatása miatt csak 8…9 % az energia-megtakarítás. Tehát a vezérlés sokkal többet számít, mint az hogy a kazán kondenzációs!

Egy kondenzációs kazán hatásfoka 100% feletti!

Mivel az égéstermékekben keletkező vízgőz is rendelkezik hőértékkel (párolgáshő), és a kondenzációs kazán ezt is képes hasznosítani, így valóban 100%-os hatásfok felett tud üzemelni a berendezés (Persze nem az égéshőre, hanem a fűtőértékre vonatkoztatva). Fontos azonban, hogy az ilyen típusú fűtőberendezések esetében megfelelő legyen az égéstermékek elvezetése, valamint gondoskodjunk a kondenzátum elvezetéséről is.

A kondenzációs kazán környezetkímélőbb

Egy kondenzációs kazán nemcsak hosszabb élettartamú, mint egy hagyományos gázkazán, hanem károsanyag-kibocsátása is sokkal alacsonyabb. Igaz ugyan, hogy a készülék precíz szabályozást és sokkal bonyolultabb, összetettebb technikai megoldásokat igényel, ezért a vételára is magasabb egy normál gázkazánhoz képest, de jobb hatásfoka révén rövid időn belül megtérül a beruházás költsége. A kondenzációs kazán kitűnő megoldás padló- és falfűtéshez, de a régi radiátoros fűtéseknél még több megtakarítást hoz egy kitűnő vezérléssel működő (kicsike teljesítményre lemoduláló) kondenzációs kazán a régi gázkazán fogyasztásához viszonyítva, mint egy régi padlófűtéses háznál. (Jelzem hogy nem elírás történt, csak nagyon-nagyon sokan nem így tudják és nem így tanítják, mert sajnos rosszul tudják!)

Néhány fali kondenzációs kazán összehasonlítása >>

Modulex kondenzációs kazánok

Alkon kondenzációs kazánok

Unical szerviz:
Szerviz sor mögött, táblázatokban, megtalálhatók a szervizesek, kattintson a főoldalon a sárga csíkon az Unical kazánok, hőszivattyúk feliratra, majd kattintson a jobb oldali oszlopban a ▼ Szerviz kazánokhoz, vagy ▼ Szerviz hőszivattyúkhoz feliratra.


Unical képviselet egész Magyarországra vonatkozóan 2006 óta a Homor és Lányai Kft.
Cégvezető: Homor Miklós épületgépész és napkollektor / hőszivattyú / kazán szakértő, mobil: 06 30-6900-421 tel/fax: 0622/37-94-36
fás kazánok és lakossági hőszivattyúk e-mail: , lakossági kondenzációs kazán e-mail: ,
klíma e-mail: , központi e-mail: , közületi hőszivattyúk és kazánok:
Házhoz szállítunk szinte mindent! Jogi székhely: Székesfehérvár, Liget sor 10. | Adószámunk: 13146597-2-07
Főoldal * Unical * Kondenzációs kazánok * Vegyestüzelésű kazánok * Napkollektoros rendszerek * Hőszivattyúk, hőszivattyú árak * Levegő-levegő hőszivattyúk * Videók * Nft